AAU logo

Statens Byggeforskningsinstitut

Konference: Indvandrernes bosætning - årsager og konsekvenser

Konference: Indvandrernes bosætning - årsager og konsekvenser

4. juni 2015: Få et nuanceret indblik i udviklingen i indvandrernes bosætning og årsagerne hertil, når fremtrædende nordiske forskere præsenterer nyeste forskningsresultater på området på en halvdagskonference på SBi.

Tidspunkt

04.06.2015 kl. 13.00 - 16.30

Beskrivelse

Mange indvandrere bor i byområder med en stærk koncentration af etni­ske minoriteter. I medierne og den politiske debat bliver områderne ofte betegnet som ’ghettoer’ og set som en hindring for integration.

Men nyere nordisk forskning viser, at det faktisk kan være en fordel for integrationen, at nyankomne flygtninge bor i områder med andre indvan­drere. Forskningen viser også, at andelen af indvandrere, der bor i multi­etniske byområder, er stagneret efter år 2000.

På denne halvdagskonference belyser fremtrædende forskere årsager­ne til og nogle af konsekvenserne af indvandrernes bosætning gennem de seneste 30 år.

Konferencen behandler bl.a. spørgsmålene: Hvad er hovedårsagerne til, at etniske minoriteter ofte har bosat sig i bestemte byområder? Ønsker de at bo der, eller har de ikke andre muligheder? Hvad er fordelene og ulemperne ved, at asylmodtagere bor i indvandrertætte områder? Hvad er årsagerne til, at indvandrerdrenge melder sig ud af normalsamfundet og i nogle tilfælde bliver kriminelle?

Konferencen slutter af med en debat om, hvad forskningsresultaterne kan betyde for bypolitik og områdeindsatser, så de mindsker den etniske og sociale segregation og skaber mere blandede byområder.

Konferencen henvender sig især til boligselskaber, offentlige myndigheder og politiske beslutningstagere, som er involveret i bypolitik og områdeindsatser, men også til andre som er interesserede i indvandring og integration.

Tilmeldingsfristen er senest 27. maj 2015.

 

Pris

450 kroner

Adresse

Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

Tilmelding inden

27.05.2015 kl. 15.00

Tilmeld dig til

sbi.dk/konference-bosaetning

Kommende arrangementer

Se listen