Ny anvisning om demensvenlige plejeboliger

Ny anvisning om demensvenlige plejeboliger

Antallet af personer med demens forventes at blive næsten fordoblet over de kommende 25 år som følge af, at vi bliver ældre og ældre. Det skaber et stort behov for flere demensvenlige plejeboliger.

En ny SBi-anvisning samler anbefalinger til indretning af demensvenlige plejeboliger og indeholder en lang række eksempler fra eksisterende plejecentre. Anvisningen er baseret på dansk og international forskning, der viser at en hjemlig atmosfære i små, overskuelige boliggrupper med gode lysforhold og udsigt og adgang til naturen har stor betydning for at stimulere trivslen hos personer med demens. Det kan betyde et reduceret medicinforbrug og mindre magtanvendelse.

Alle har gratis adgang til SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens - detaljer og eksempler på anvisninger.dk/263

Pulje til demensvenlig indretning

Sundheds- og Ældreministeriet har netop udmeldt en pulje på 16 mio. kr. til demensvenlig indretning og mindre ombygninger af plejeboliger til borgere med demens. Ansøgningsfristen er den 24. oktober 2016. SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler, kan bruges som udgangspunkt for en ansøgning.

Læs mere om puljen til demensvenlig indretning af plejeboliger

Kursus om demensvenlige plejeboliger

Mød forfatterne til anvisningen på SBi’s kursus om demensvenlig indretning. Kurset finder sted 27. september 2016 kl. 9-16 på SBi, Aalborg Universitet København.

Der er 10 % i rabat, hvis du tilmelder dig senest mandag 5. september.

Læs mere, og tilmeld dig kurset

Hjemmeside om universelt design og tilgængelighed

SBi har samlet anvisninger, forskning og viden om universelt design og tilgængelighed på anvisninger.dk/tilgaengelighed. Her får du fri adgang til SBi's anvisninger om tilgængelighed.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for universelt design og tilgængelighed, og få løbende opdateringer om den nyeste forskning, nye anvisninger og kommende uddannelser og arrangementer på området.

Masser af dagslys og udsigt og nem adgang til natur er vigtige elementer i planlægningen af plejeboliger for personer med demens. Illustration: Michael Ulf Bech
Masser af dagslys og udsigt og nem adgang til natur er vigtige elementer i planlægningen af plejeboliger for personer med demens. Illustration: Michael Ulf Bech.

Modtag Nyt fra SBi

Meld dig til SBi's nyhedsbrev og modtag nyt om forskning, udgivelser og kurser.

Bliv master i bygningsfysik

Master i bygningsfysik
Vil du gerne blive bedre til at løse komplekse bygningsfysiske opgaver?

Master i bygningsfysik